Panierowana Pierś A\'la Szwajcar

Panierowana Pierś A\'la Szwajcar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2
  • ser żółty

    5 dkg
  • masło

    5-10 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Masło mieszamy z poszatkowanym czosnkiem i smarujemy nim środek piersi. Na masło nakładamy podłużny plasterek sera żółtego. Spinamy brzegi piersi za pomocą wykałaczek tak, aby podczas smażenia się nie rozpadła. Następnie obtaczamy ją w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu ok. 15 minut z każdej strony. Podajemy z warzywami, frytkami lub ziemniakami puree. Pyszne !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

30.05.2013 20:44
bardzo smaczna

Angelika10

23.10.2012 21:26
smaczna

caralajna

13.08.2012 09:27
puper

Andysz

25.04.2012 21:34
fajny przepis;))

IKrakowianka

09.04.2012 14:31
świetne :)

gacopierz23

14.11.2011 20:04
muszę wypróbować z czosnkiem

Magdalena1110

19.08.2011 07:23
pyszne

szajba2

19.04.2011 16:04
takie to lubię

Marzena40

02.04.2011 19:54
pewnie bardzo smaczne danie

Wojtek8

03.03.2011 21:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat