Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe racuchy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2% 1 szkalnka
cukier kryształ 4 łyżki
drożdże 1/4 kostki
jabłka 2 sztuki
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe racuchy

Kroki postępowania

1
Z drożdży, odrobiny mąki, mleka i cukru robimy klasyczny rozczyn a gdy troszkę podrośnie dodajemy resztę mąki i odstawiamy tak na 10 min w ciepłe miejsce.
Krok 1 - Cynamonowe racuchy foto
2
Jabłka kroimy w kosteczkę i opruszamy cynamonem. Następnie łączymy z rozczynem drożdżowym i smazymy na patelni z tłuszczem racuchy.
Krok 2 - Cynamonowe racuchy foto
3
Gotowe racuchy przekładamy na talerzyk żeby lekko ostygły, można tez posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Cynamonowe racuchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.03.2014 13:53
muszą być pyszne
Beata23 05.12.2013 11:23
muszą być pyszne
Róża1 21.11.2013 22:08
przepyszne !!
cooleczka 29.10.2013 08:49
z cynamonem jeszcze nie robilam
IwonaKa 17.07.2013 18:47
pycha,lubię wszystko to co z cynamonem
Katarzyna59 09.07.2013 07:24
bardzo fajne racuszki
jogobella231
jogobella231 04.05.2013 09:15
bardzo smaczne wypróbowałam
karolina1869 13.03.2013 15:03
lubię cynamon a w racuchach jeszcze nie jadłam
Bernadeta1 03.03.2013 00:42
bardzo smaczne
Poison1988 13.02.2013 15:52
takich jeszcze nie jadłam. wyglądają super!
gosia56 13.02.2013 12:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak