Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z rozmarynem i miodem
Wyjąc mięso, sos zmiksować blenderem i dodać 2 łyżki śmietany. Podgrzać.
Mięso pokroić na plastry podawać z pure ziemniaczanym i marynowaną dynią lub inną marynatą.
karkówka | 600 g |
cebula czerwona | 2 |
jabłka | 2 |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
miód | 2 łyżki |
tłuszcz do smażenia | |
Papryka ostra mielona Prymat | pół |
marchew | 1 |
wino czerwone wytrawne | 150 ml |
woda | 0,5 szkl |
sól | |
pieprz | |
majeranek | |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: