"Bigos" z cebuli.

"Bigos" z cebuli.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 mała laska
  • cebula

    2 duże
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - "Bigos" z cebuli.
Na suchej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Krok 2 - "Bigos" z cebuli.
Na wytopionym tłuszczu z kiełbasy podsmażamy pokrojoną w piórka cebule.
Krok 3 - "Bigos" z cebuli.
Przyprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Krok 4 - "Bigos" z cebuli.
Następnie podlewamy wodą by się nam nie przypaliło i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Krok 5 - "Bigos" z cebuli.
Przyprawiamy majerankiem.
Krok 6 - "Bigos" z cebuli.
Dodajemy koncentrat i zagotowujemy.
Krok 7 - "Bigos" z cebuli.
Podawać z pieczywem.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anitapaj

18.02.2013 20:06
ciekawy przepis;)

zielonamorelka

11.02.2013 19:41
wow lubie cebule i lubie bigos hehe jutro na pewno zrobie!

Krzysiek3

11.02.2013 19:14
pysznie

Aleksandra/Olcia

11.02.2013 19:06
ciekawy pomysł. ostatnio lubie cebyle w każdej postaci

Klisza

11.02.2013 17:06
super

Marta1986

11.02.2013 16:58
pyszne

Silver Teaspoon

11.02.2013 16:53
świetny

Simeo

11.02.2013 16:42
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat