Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Bigos" z cebuli.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 1 mała laska
cebula 2 duże
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: "Bigos" z cebuli.

Kroki postępowania

1
Na suchej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Krok 1 - "Bigos" z cebuli. foto
2
Na wytopionym tłuszczu z kiełbasy podsmażamy pokrojoną w piórka cebule.
Krok 2 - "Bigos" z cebuli. foto
3
Przyprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Krok 3 - "Bigos" z cebuli. foto
4
Następnie podlewamy wodą by się nam nie przypaliło i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Krok 4 - "Bigos" z cebuli. foto
5
Przyprawiamy majerankiem.
Krok 5 - "Bigos" z cebuli. foto
6
Dodajemy koncentrat i zagotowujemy.
Krok 6 - "Bigos" z cebuli. foto
7
Podawać z pieczywem.
Smacznego:)
Krok 7 - "Bigos" z cebuli. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gazownik 24.03.2024 13:30
Smaczne ,po około 4 godzinach ściany domu aż drżą
Anitapaj 18.02.2013 20:06
ciekawy przepis;)
zielonamorelka 11.02.2013 19:41
wow lubie cebule i lubie bigos hehe jutro na pewno zrobie!
Krzysiek3 11.02.2013 19:14
pysznie
Aleksandra/Olcia 11.02.2013 19:06
ciekawy pomysł. ostatnio lubie cebyle w każdej postaci
Klisza 11.02.2013 17:06
super
Marta1986 11.02.2013 16:58
pyszne
Silver Teaspoon 11.02.2013 16:53
świetny
Simeo 11.02.2013 16:42
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak