Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
mąka pszenna 2 szkl.
mąka ziemniaczana 5 dag.
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wieprz z łopatki 50 dag.
cebula 3 szt.
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem

FARSZ:Mięso gotujemy w małej ilości wody.Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy.Mięso miksujemy z cebulą.Dodajemy łyżkę bułki tartej.Mieszamy.Dodajemy przyprawy.CIASTO:Ziemniaki(obrane)gotujemy.Przeciskamy przez praskę.Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dodajemy jajko.Zagniatamy ciasto.Z ciasta robimy wałek.Kroimy na kawałki .Spłaszczamy i kładziemy w środek nadzienie mięsne.Formujemy knedle.Gotujemy w osolonej wodzie ok.pięć minut po wypłynięciu.Można polać tłuszczem z podsmażoną cebula.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.01.2014 11:33
i mnie ochota naszła
Botwinka 24.08.2013 08:39
poprosze taka porcje obiadowa hehe, ale mnie naszla ochota
pajbek 15.05.2013 20:12
Ja też zjem bardzo chętnie :-)
Alex_M 28.04.2013 10:24
poprosze porcyjke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak