Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos na szybko...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki małej
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
woda 2 litry
łopatka bez kości 1/2 kg
kiełbasa śląska 2 sztuki
cebula 1 sztuka
smalec 3 łyżki
sok pomidorowy 2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
kapusta biała 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos na szybko...

kapustę kiszoną pokroić drobniej i zagotować w odzie, dodać pokrojoną białą kapustę, wymieszać , dodać ziele angielskie i liście laurowe i na mniejszym ogniu gotować z 40 minut

w tym czasie w rondlu na smalcu usmażyć pokrojoną na kostki łopatkę, kiełbasę śląską, cebulę, wlać sok pomidorowy i dusić z 2 minuty

z rondla wlać do kapusty, doprawić pieprzem, papryką ostrą, maggi i mieszając gotować z 10 minut

najlepszy jest odgrzany na drugi dzień do bułki........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.09.2013 23:39
pyszny bigosik
IwonaKa 14.02.2013 12:19
pyszny bigosik
Habibi 09.02.2013 10:06
Jak potrzebuję szybko zrobić bigos, zwłaszcza z twardszej kapusty kiszonej - wrzucam do szybkowara :) po upływie pół godzinki wszystko mięciutki, i kapucha i mięsko :)
gottrina 09.02.2013 09:20
szybkie i smaczne danie
natalia.doradca 09.02.2013 08:59
prosty sposób wykonania i apetyczny
gosia561 08.02.2013 23:39
szybko ale smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: