Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowa wątroba w sosie z cebulą...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 60 dag
mąka pszenna 4 łyżki
smalec 1/4 kostki
cebula 5 sztuk
woda 2 szklanki
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowa wątroba w sosie z cebulą...

wątrobę wieprzową podzielić na mniejsze porcje, umyć, usunąć żyłki, osuszyć i obsypać mąką

na gorącym smalcu mocno obsmażyć z każdej strony - dodać cebulę pokrojoną w piórka - doprawić tylko pieprzem i podsmażać z 5 minut,dolać wody i pod przykryciem dusić z 10 minut ze 2x mieszając,na talerzu przed jedzeniem posolić dla smaku wątrobę z cebulą........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.03.2013 19:19
extra wątróbka :)
Fiffi 19.02.2013 23:38
bardzp lubię
IwonaKa 13.02.2013 12:18
wygląda bardzo smakowicie
Piter 31 08.02.2013 09:40
Bardzo lubię watróbkę.
Noruas 08.02.2013 01:33
tak przyrządzona wątróbka musi być pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak