Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochowa na białej kiełbasie...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 50 dag
biała cienka kiełbasa 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
groch 50 łuskany
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grochowa na białej kiełbasie...

groch łuskany zalać wodą zimną na całą noc, szybciej się potem ugotuje w zupie,do gotującej wody wsypać namoczony groch razem z wodą, w której się moczył, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jarzynkę i gotować z 40 minut,teraz dodać rozdrobnioną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę i białą cienką kiełbasę - gotować do miękkich ziemniaków,białą kiełbasę wyjąć i pokroić w talarki, włożyć do zupy - do smaku doprawić majerankiem,czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką ostrą, maggi......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 31.05.2013 19:06
ależ to apetyczne
Alex_M 30.04.2013 15:48
z biala jeszcze nie laczylam :)
Magda60 18.03.2013 19:45
moja ulubiona zupka
Grażyna13 11.03.2013 12:35
Bardzo smaczna wersja grochówki :)
Bernadeta1 15.02.2013 00:25
bardzo smaczna grochówka
Izabela/bella81 08.02.2013 08:27
ja też moczę łuskany groch ;) A grochówka na białej ciekawa, nigdy z białą nie jadłam...
Beatris 06.02.2013 23:34
Łuskanego grochu nie trzeba namaczać. Ja dodaję go do zupy razem z ziemniakami i gotuję ok. 20 minut. Zawsze jest mięciutki. Ale zupka z pewnością smaczna.
Magda24 06.02.2013 22:33
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak