Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
żółtko jajek 5
gęsta śmietana 2 łyżki
proszek do piecz 1 szczypta
sól 1 szczypta
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Ciasto zagnieść, dobrze wystukać wałkiem . Wałkować cienko,ciąć w romby z otworem na środku, formować faworki, gotować
w głębokim tłuszczu ,a złoty kolor, posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.02.2013 18:27
No i dietę diabli wzięli ;)
Amellia 04.02.2013 09:07
rewelacyjne
Renataj 04.02.2013 00:12
Przygotowania do tłustego czwartku czas zacząć.
Klisza 03.02.2013 22:08
pyszne
Adamorek 03.02.2013 21:39
już niedługo jemy ...
angelika14 03.02.2013 21:35
Uwielbiam faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak