Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szk
jajko 2 szt
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i zagotować. Ziemniaki zmielić maszynką do mielenia mięsa. Odstawić do ostygnięcia. Dodać jajka oraz mąkę. Składniki zagnieść na jednolitą masę. Doprawić solą oraz pieprzem. Formować wałki o grubości około 2 centymetrów, które delikatnie spłaszczyć i pokroić ukośnie. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i wrzucać partami przygotowane kopytka. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty. Wyjąć i dokładnie odsączyć. Przed podaniem podsmażyć na patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.09.2013 07:47
apetyczne :)
Klausia 12.08.2013 18:04
uwielbiam takie podpieczone :)
Grazyna0211 17.07.2013 10:55
pyszne są takie chrupiące
smakoszek 05.06.2013 18:45
lubię kopytka
barbara11561 10.02.2013 15:47
pyszne,takie podsmażane:)
pajbek 09.02.2013 11:16
Super :-)
kate.500 03.02.2013 21:17
pyszne
MAR3STA 02.02.2013 19:00
pięknie przyrumienione, super
olkaaa 02.02.2013 18:32
bardzo lubię
Adamorek 02.02.2013 14:46
super takie przypieczone
rosik93 02.02.2013 14:29
Uwielbiam tak podsmażone ;)
angelika14 02.02.2013 14:22
uwielbiam takie kopytka ze spieczoną skórką, mnnnnnnnnniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak