zupa paprykowo-pomidorowa

zupa paprykowo-pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w puszce

    1 szt
  • papryka

    2 szt
  • marchew

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • natka pietruszki

    WG UZNANIA
  • por

    1/3 szt
  • bulion mięsny

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z mięsem wg uznania lub z kostką rosołową. Marchew i pietruszkę obrać, włożyć w całości lub krojone,natkę pokroić,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić na dowolne kawałki,pora na talarki. Zagotować z dodatkiem przypraw do miękkości.Można zabielić śmietaną, ja wolę bez.Po wystygnięciu rozdrobnić blenderem lub w rozdrabniaczu.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

08.07.2012 12:51
pyszna jak widać

Fiffi

25.03.2012 19:56
fajna,papryka daje zupełnie inny posmak

KasiaK90

16.09.2011 10:19
super

Agnik

11.08.2011 18:39
super

FAFIK

23.05.2011 07:59
Też muszę sprawdzić ten przepis! Bardzo mi się podoba!

Gosia32

10.04.2011 08:03
pycha

Mariposas

20.01.2011 21:41
trzeba wypróbować

Magdalena80

26.12.2010 13:49
dobra

Magdalena80

26.12.2010 13:46
pyszności

Jaheira11

26.12.2010 13:35
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat