Faszerowany boczek rolowany

Faszerowany boczek rolowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona łopatka

    70 dag
  • jajko

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

  • olej

  • przyprawy do farszu:pieprz mielony, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • boczek

    2,5 kg
  • bułka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować boczek:umyć, osuszyć, natrzeć solą, obłożyć zielem, liściem, i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Zrolować, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na co najmniej 1 dobę do lodówki. Mięso mielone wyrobić z jajkiem,1 ząbkiem czosnku, przysmażoną cebulką i namoczoną i odciśniętą bułeczką.Doprawić vegetą i pieprzem. Boczek rozłożyć, usunąć przyprawy. Farsz rozłożyć na mięsie. Zrolować ciasno, obwiązać grubą nicią. Włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki.Piec ok. 2 godz.podlewając wytworzonym sosem, w tem. 180*C Można też upiec w rękawie, rozcinając go na 20 min. przed końcem pieczenia, aby boczek się ładnie zarumienił. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:43
Swojski najlepszy.

adam1f

30.09.2012 23:20
dobry

Anna169Hosz

07.02.2011 17:56
Apetyczny, coś w sam raz dla mojego mężą.

wedith1

19.08.2010 10:55
Podoba mi się przepis, ten boczek musi być pyszny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat