Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowe zawijańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600 g
masło 2 łyżki
marchew 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowe zawijańce

Fasolkę myjemy i usuwamy końcówki. Najlepiej aby fasolka była długa. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy długie cienkie płaty, ja robię to obieraczką do warzyw, bo wtedy płaty są odpowiedniej grubości i łatwo się zwijają. Fasolki szparagowe układamy na kilka kupek, po 6-7 szt w każdej i zwijamy je dookoła paskiem marchewki, spinamy wykałaczką, aby się nie rozleciało. Układamy w parowarze, posypujemy solą i parujemy ok 15 min. Na patelni roztopić masło dodać bułkę tartą i podrumienić. Ostrożnie wyjąć fasolkę i polać masełkiem z bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 12.04.2013 11:17
bardzo ładnie podane warzywa :)
Zdzisław 29.01.2013 09:33
pysznie wygląda fasolka
marcia7 28.01.2013 22:09
fasolka inaczej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak