Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Korniszony Tetalichy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
4 kg
DO SŁOIKA
Gorczyca biała cała Prymat
10 ziaren
czosnek
1 ząbek
chrzan
kawałek korzenia
Sklep Prymat
koper
gałązka
ziele angielskie
3 ziarna
Sklep Prymat
pieprz
3 ziarna
Sklep Prymat
Zalewa:
ocet
4 szklanki
woda
8 szklanek
cukier
8 łyzek
sól
4 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony Tetalichy

ogórki płuczemy, najlepiej jak najmniejsze. układamy ciasno w słoiku i do każdego słoika wykładamy wymienione składniki w przepisie.

Robimy zalewę z wody, octu, cukru oraz soli i zalewamy nią ogórki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 minut. Wyjmujemy i stawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.04.2013 22:57
bardzo lubię :-)
meg1984 28.01.2013 20:25
Bardzo lubię korniszony do drugiego dania, idealne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak