Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewicz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szklanki
cukier kryształ 3/4 szklanki
margaryna 150 dag
jajko 1 sztuka
miód prawdziwy 2 łyżki
KREM;CUKIER 1 szklanka
mleko 1/2 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 sztuki
margaryna 250 gram
polewa czekoladowa
Biszkopt 4 jajek
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Królewicz

Upiec biszkopt z 4 jajek. Wszystkie składniki na ciasto razem zagnieść i podzielić na dwie części i rozłożyć na mocno wysmarowane blchy lub na papier do pieczenia i piec w temteraturze 180 stopni około 20-30 minut. Mleko zagotować trochę zostawić żeby rozmieszać mąki. W mleku rozpuścić margaryne i cukier. Gdy się rozpuści i zagotuje dodać roztrzepane mąki w mleku (o czym wspomniałam aby nie wlewać wszystkiego mleka do garnka tylko zostawić troche by mąki były roztrzepane).
Pierwszy blat ciasta przyrywamy 1 częścią gorącego kremu i na to kładziemy biszkopt i resztę kremu i przykywamy 2 blatem ciasta i polać polewą. Życze smaczengo :) W razie niejasności pytać :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.05.2016 23:10
świetne ciacho
Jagódka77 16.09.2014 17:01
zapowiada się pysznie
Dorian 23.03.2013 23:31
super nazwa
Alex_M 28.01.2013 09:51
super wyglada
babajaga1969 27.01.2013 17:27
bardzo smaczne ciasto - w sam raz do kawy :)
Wiesława1 27.01.2013 17:20
pyszne ciacho
mikrusiak 27.01.2013 16:33
wygląda przepysznie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak