Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja, raz!

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
pomidor 1-2
boczek wędzony 5 plasterków
koperek
jajko 4-5
feta
papryka kawałeczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja, raz!

Kroki postępowania

1
Pomidora sparzyć, obrać i pokroić. Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną w pióra cebulę i boczek pokrojony w kostkę. Po chwili dorzucić pomidora i kawałeczki papryki.
Krok 1 - Jaja, raz! foto
2
Zalać nierozmąconymi jajkami i przykryć pokrywką. Gdy zaczną się ścinać, zdjąć pokrywkę i podważyć z kilku stron, by masa jajeczna spłynęła i równomiernie się ścięła. Żółtek nie ruszać ;) Doprawić do smaku. Posypać koperkiem i pokruszonym kawałkiem fety. Chwilę poddusić.
Krok 2 - Jaja, raz! foto
3
Gdy spód będzie dobrze zrumieniony, na chwilę wstawić do piekarnika wraz z patelnią i przyrumienić wierzch.
Krok 3 - Jaja, raz! foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.08.2013 10:01
pyszne !!!!!
artur7 29.01.2013 10:10
pyszne i fajne
EWI 27.01.2013 14:49
mniam
wyattearp 27.01.2013 14:30
fajny pomysł !!!
gosia56 27.01.2013 11:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak