Karp w warzywach

Karp w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • zielona papryka

    4 szt
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • nać z pietruszki

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Karpia umyc, oczyścić i podzielić na filety. Oprószyc solą i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrac i pokroić w dość gruba kostkę. Paprykę, umyć, sparzyć, sciągnąć skórkę i wyciagnąć gniazda nasienne. Nastpenie pokroic w gruba kostke. W rondelku rozgrzać oliewe, wrzucic przygotowana cebule i papryke i dusic na malym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa lekko zmiekną włożyc porcje karpia, powtórnie przykryc rondl i dusic do miękkości. Gdy ryba bedzie miekka przyprawić do smaku solą, pieprzem i cytryną, ostrożnie wymieszać.
Podawać z ryżem lub ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

14.07.2012 22:20
pycha

Wafelek2601

03.05.2012 00:17
super

ankaryba

26.04.2012 12:42
to musi być smaczne!!!

pigila

17.06.2011 17:59
super

pigila

17.06.2011 17:58
super

Emilia22

24.09.2010 07:29
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat