Przepis i sposób przygotowania na: Świńskie ryjki nadziane mięsem
Kroki postępowania
Wyrośnięte ciasto dzielę na niewielkie, równe części.
Każdą z części wałkuję, nakładam trochę farszu i formuję kulkę.
mąka pszenna | 400 g |
mleko | 150 ml |
masło | 70 g |
drożdże | 20 g |
jajko | 1 szt. |
cukier | 1 łyżecz. |
sól | 1 łyżecz. |
mięso mielone | 300 g |
pieczarki | 200 g |
cebula | 1 szt. |
olej | 1 łyż. |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
sos sojowy | 1 łyżecz. |
żółtko jajek | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: