Konfitura ze śliwek w rumie

Konfitura ze śliwek w rumie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki wydrylowane

    2 kg
  • cukier

    1,5 kg
  • laska wanilii

  • sok z cytryny

  • rum

    duży kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W żaroodpornej misce zasypać sliwki cukrem, najlepiej aby pozostawić je tok na noc. Zlać je z syropem do garnka, włożyć posiekaną wanilię i gożdziki, powolutku smażyć do pożądanej konsystencji (najmniej 30 minut) Pod koniec wlać sok z cytryny i rum. Zagotować, leciutko wymieszać, pzrełożyć do słoiczków docisnąć wieczka i trzymać w cieple do wystygniecia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

02.01.2013 20:28
super

Beata73

30.09.2010 14:04
pyszne z tym rumem!

mamusia1

12.09.2010 15:05
śliwki z rumem! pychotka!

kakiaa

18.07.2010 15:00
Brzmi smakowicie - na pewno wypróbuję ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat