Konfitura czekoladowo-wiśniowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1,3 kg
  • cukier

    600 g
  • ciemne kakao

    2 łyżki
  • mleczna czekolada

    100 g
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wypestkować. Zasypać cukrem, odstawić na całą noc. Następnego dnia dodać połamaną na kawałki czekoladę, kakao oraz nasiona z wanilii. Zagotować. Gotowac na małym ogniu ok. 2 godz. Odstawić na całą noc. Nastęnego dnia gotować kolejne 2 godziny na małym ogniu, często mieszając. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem na całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 27.01.2014 21:33
Super na zimę :-)
RenataZ-et 13.10.2013 22:16
wspaniałe połączenie
Iwusia 03.09.2013 23:19
bardzo dobra, wręcz idealna
Łucja 22.08.2013 15:27
musi bosko smakować :)
Róża1 18.08.2013 23:24
ciekawe połączenie:-)
czekoladka_m 14.08.2013 11:46
Bardzo Wam dziękuję a konfiturkę szczerze polecam:)
Mniam 13.08.2013 09:43
Lubię takie połączenia.
iziona 12.08.2013 21:45
Dla mnie słoiczek i łyżeczke i mam deser :)
Czarnula87 12.08.2013 21:30
ja też chce taka :))
IwonaDD 12.08.2013 17:29
rewelacja!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat