Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z grzybami z ciasta francuskiego

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
grzyby leśne 300 g
cebula 2 sztuki
masło 1 łyzka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z grzybami z ciasta francuskiego

Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z łyżką masła, doprawić do smaku. Dodać grzyby i dusić razem pod przykryciem przez ok. 10 min. Farsz gotowy. Z ciasta francuskie wycinać szklanką koła. Na środku każdego z nich ułożyć grzybowe nadzienie, złożyć i skleić ze sobą rogi. Delikatnie. Pierogi zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 st C przez ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.01.2015 21:21
na pewno smaczne :)
msmors 21.01.2013 20:58
ciekawy przepis
Cynamonka 21.01.2013 20:03
musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak