Sos jabłkowo - majonezowy

Sos jabłkowo - majonezowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    8 łyżek
  • jabłka

    2 sztuki
  • sok jabłkowy

    8-9 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wycinamy nasienie z pestkami. Jabłka ścieramy na tarce o małych oczkach. Do jabłek dodajemy majonez i sok, mieszamy dokładnie. Gotowe wkładamy do lodówki by się schłodziło. Sos podajemy zimny. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

07.01.2014 12:24
ja robię z musem z pieczonych jabłek :)

RenataZ-et

02.03.2013 21:42
fajny pomysł na szybki i pyszny sos

Andysz

10.07.2012 08:02
fajny;)

IlonaAlbertos

09.07.2011 22:30
Muszę kiedyś zrobić

Kate131

05.09.2010 12:51
nie robiłam jeszcze takiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat