Pieczona szynka

Pieczona szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • czosnek

    2 zabki
  • oliwa

    5 łyżek
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 plasterek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę. Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody. Mięso należy piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

12.12.2013 21:58
super szynka :)

Katarzyna/kate1980

11.08.2012 22:45
super przepis

agnieszka189

06.03.2012 10:50
Takie domowe wędliny są najlepsze, kupione się nie umywają!

iza15

18.07.2011 23:54
mniam mniam

Wafelek2601

30.06.2011 00:14
super

szajba2

13.04.2011 16:20
super żarcie

Barbara55

19.02.2011 14:30
bardzo smaczne

gosia47-47

03.02.2011 14:14
uwielbiam ją :P

madi356

30.12.2010 08:57
upieczona w domku najlepsza:)

rakow2

03.12.2010 14:20
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat