Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Soczysta ryba pod kruszonką panade "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
musztarda 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
szczypiorek 1 pęczek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
filety rybne 500 g
chleb 50 okruchy

Przepis i sposób przygotowania na: " Soczysta ryba pod kruszonką panade "

Panade:


Chleb drobniutko kruszymy.

Szczypiorek siekamy.

Mieszamy to z masłem , musztardą , sokiem i przyprawami.

Z masy formujemy wałek.

Dzielimy na 4 równe części.

Formujemy prostokąty o wielkości kawałków ryb.

Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok. godzinę
( ważne! )



Dalej:

Ryby oczyścić.

Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.

Ułożyć w formie do zapiekania.

Na rybach ułożyć kawałki zamrożonej kruszonki.

Wstawić do nagrzanego do ok. 180C piekarnika na ok. 15 - 20 minut.
( Ryba ma się upiec a kruszonka zezłocić ).


Zajadamy gorące z ulubionymi dodatkami!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.07.2013 19:01
musi być pyszne
Megg 06.02.2013 21:06
uwielbiam ryby, a przepis jest bardzo ciekawy
Agnieszka_B 21.01.2013 21:18
Wygląda bardzo apetycznie. A przepis z pewnością wypróbuję :)
Babciagramolka 20.01.2013 10:11
Rybke toja zawsze i w każdej postaci
Silver Teaspoon 20.01.2013 07:41
fajny pomysł
ziutula
ziutula 20.01.2013 00:35
warto skorzystać z kruszonki nie tylko do ryby?
anja3107 19.01.2013 23:35
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak