Przepis i sposób przygotowania na: tartinki szpinakowe
Kroki postępowania
Dobre na ciepło i na zimno.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 1 szklanka |
masło | 50 g |
smalec | 0,5 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
chili Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 12% | 2 łyżki |
Farsz: | |
szpinak świeży | 100 g |
pomidory suszone w zalewie | 6 szt |
czosnek | 1 ząbek |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | |
pieprz | |
jajko | 1 szt |
śmietana 12% | 2 łyżki |
oliwa | 1 łyżka |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: