Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto-czekoladowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 2,5 szklanki
cukru 1 szklanka
sól 1 szczypta
ciemnego kakao 7 łyżek
przyprawy korzennej 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
zsiadłe mleko 3 szklanki
olej roślinny 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto-czekoladowiec

Mąkę pszenną, cukier drobno zmielony ,sól, ciemne kakao, przyprawę korzenną oraz sodę oczyszczoną przesiałam ze sobą. Dolałam zsiadłe mleko ( bez zbierającej się śmietany) oraz olej roślinny.. Wszystko bardzo dokładnie wymiksowałam. Wylałam na blachę i piekłam 35 minut w 180 stopniach Celsjusza.Ciasto wychodzi bardzo pachnące , mięciutkie jak piernik i czekoladowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 18.01.2013 11:27
mniammmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak