Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona w winie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka świeża 700 g
wino białe 200 ml
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 4 około łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona w winie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i nacieramy peklosolą, następnie zawijamy dokładnie nićmi bądź naciągamy siatką do wyrobów, liść laurowy oraz plastry czosnku wciskamy między siatkę i zostawiamy całość w lodówce na około 48h.
Krok 1 - Łopatka pieczona w winie foto
2
Po zapeklowaniu mięsa, przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zalewamy winem,
Krok 2 - Łopatka pieczona w winie foto
3
Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez około 80-90 minut, Pod koniec włączyliśmy termoobieg i ściągaliśmy pokrywę.
Krok 3 - Łopatka pieczona w winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.02.2014 22:50
wygląda super :)
Grażyna13 20.01.2014 14:18
Lubię takie smaki :)
Anna169Hosz 20.12.2013 11:13
Przepis jak znalazł na święta!
KasiaK90 09.11.2013 18:00
pyszne mięsko!!
Magula 18.08.2013 18:27
Pysznie wyglada
miki47 04.06.2013 09:43
pysznie u ciebie, mniam
MAR3STA 18.01.2013 18:46
ekstra mięsko
-Natka- 16.01.2013 14:05
Domowe wędliny to jest to!
iziona 16.01.2013 13:35
Wygląda cudownie
babajaga1969 16.01.2013 12:46
musi być pyszniutka - smaczne :)
cooleczka 16.01.2013 11:12
wygląda bardzo apetycznie
dwa pokoje z kuchnią 16.01.2013 09:10
wygląda cudownie!
ONY_za_kare 16.01.2013 08:58
palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak