Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula biała 2 sztuka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z pieczarkami

Cebulę kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, ok. 1/2 szklanki bułki tartej dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli mięso będzie za rzadkie dodajemy trochę bułki tartej, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą, można dodać parę kropel maggi. Pieczarki kroimy w drobna kostkę, druga cebulę również kroimy w drobna kostkę podsmażamy razem z pieczarkami. Podsmażone pieczarki i cebule dokładnie odsączamy z nadmiaru wody. Mięso mielone nadziewamy pieczarkami, kotlety obtaczamy w bułce tartej, smazymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

raspberry 10.08.2014 13:49
smaczne połączenie
treonina 15.01.2013 21:27
fajne
babajaga1969 15.01.2013 21:13
smaczne takie mielone z niespodzianką - lubię :)
kasiaw 15.01.2013 21:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak