Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola w sosie z octu balsamicznego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 paczka
pomidor 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
musztarda 1 łyęczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola w sosie z octu balsamicznego

Rukolę myjemy i wsypujemy do dużej miski. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Obrane pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę, tak samo jak paprykę. Jabłko także obieramy i oczyszczamy i kroimy w małe plastry. W osobnej misce przygotowujemy sos z oleju, octu balsamicznego, musztardy i cukru. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki. Doprawiamy solą i pieprzem i znowu mieszamy.Jemy od razu, aby sos nie rozmiękczył rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.01.2013 17:44
super
Silver Teaspoon 15.01.2013 16:56
uwielbiam rukolę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak