Przepis i sposób przygotowania na: " Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulką "
Wbijamy do niej jajko.
Solimy i małymi porcjami wlewamy wodę i olej.
Zarabiamy ciasto za pomocą noża.
Wyrobione ciasto pozostawiamy przykryte na ok. 20 minut.
Farsz:
Namoczone wcześniej i ugotowane grzyby kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na masełku.
Cebulę drobno kroimy i rumienimy na natłuszczonej patelni.
Jajka gotujemy na twardo i również drobno kroimy.
Wszystko razem mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość:
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm.
Wykrawamy niewielkie krążki.
Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy jak uszka.
Gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą.
* Możemy zajadać prosto z wody lub tak jak ja podsmażyć na patelni z cebulką.
Smacznego!