Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto wiosenne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
marchew 50 gram
groszek mrożony 50 gram
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
masło 50 gram
oliwa
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 sztuki
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto wiosenne

Kroki postępowania

1
Na początku robimy bulion. Do garnka wlewamy litr wody, kostki rosołowe i liście laurowe wszystko gotujemy przez jakiś czas.
Krok 1 - Risotto wiosenne foto
2
Mięso kroimy na drobne kawałki, doprawiamy.
Krok 2 - Risotto wiosenne foto
3
Smażymy kurczaka z cebulą i czosnkiem.
Krok 3 - Risotto wiosenne foto
4
W garnku na rozgrzany olej wrzucamy ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli.
Krok 4 - Risotto wiosenne foto
5
Następnie ryż podlewamy, aż do czasu miękkości ryżu.
Krok 5 - Risotto wiosenne foto
6
Do kurczaka dodajemy warzywa i dusimy przez jakiś czas.
Krok 6 - Risotto wiosenne foto
7
Do ryżu dajemy trochę kurkumy i natkę pietruszki.
Krok 7 - Risotto wiosenne foto
8
Kurczaka z warzywami dodajemy do gotującego się ryżu.
Krok 8 - Risotto wiosenne foto
9
Risotto podajemy z żółtym serem.
Smacznego :)
Krok 9 - Risotto wiosenne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 14.01.2013 12:08
pycha!
IwonaKa 14.01.2013 10:49
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak