lane ciasto smażone

lane ciasto smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke przesiać, wbić jaja, lekko osolić, wymieszac i wyrobić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlewać ciasto cienkim strumieniem. Gdy zrumieni się od spodu, odwrócić, najlepiej widelcem. Zrumienione na złoty kolor wyjmować, kłaść na półmisku wyłożonym bibułą lub papierem i natychmiast podawać jako dodatek do zup. Takie ciasto można również stosować jako przekąskę do piwa lub soków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

05.11.2012 12:37
ciekawy przepis;]

olkaaa

12.03.2012 07:57
muszę sróbować

Goya

19.12.2011 13:30
oooo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat