OGÓRKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ

OGÓRKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    1 pęczek
  • marchewka surowa

    2 szt
  • czosnek

    1 główka
  • celula

    3 szt
  • woda zimna

    4 litry
  • cukier

    0,5 kg
  • ocet 10 %

    0,5 kg
  • sól do przetworów

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    1 opakowanie
  • liść laurowy

    1 opakowanie
  • ogórki świeże

    5 kg
  • papryka czerwona

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoików najlepiej litrowych wkładamy koszyczek kopru, ząbek czosnku, 4 krążki marchewki surowej, 2 plasterki cebuli, 1/2 papryki czerwonej świeżej, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe. Następnie układamy pionowo ogórki całe w łupkach. Zagotować wodę z cukrem, solą oraz octem, ostudzić, i wlać do słoików. Słoiki zagotować przez 3 minuty. Z jednej porcji zalewy wychodzi około 11 słoików litrowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

05.11.2012 12:38
pyszne są;)

gucio

06.09.2010 14:16
wypróbowałam i są naprawdę pyszne. Polecam

edyta51

31.08.2010 20:35
jakie piekne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat