Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 op
makaron penne 1/2 op
oliwa
czosnek 2 zabki
śmietana 1 łyżka
pomidory suszone w zalewie 1/2 słoika
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron ugotować al dente z odrobiną soli.

Oliwę rozgrzać na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub można drobniutko go pokroić. Do podsmażonego dodać szpinak. Poczekać, aż odparuje nadmiar wody a szpinak będzie miękki.
Pokroić suszone pomidory i dodać do szpinaku oraz śmietanę.
Dodajemy soli i pieprzu do smaku.

Makaron łączymy ze szpinakiem i mieszamy wszystko razem na patelni. Wykładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.08.2013 09:13
z suszonymi pomidorami jeszcze nie jadłam
caralajna 10.05.2013 18:32
też lubię jak jest dużo szpinaku :)
Goya 24.01.2013 22:39
Super
pajbek 16.01.2013 12:51
Super jedzonko :-)
Rafał10 10.01.2013 18:40
mniam, uwielbiam !!!
parysek10 10.01.2013 17:16
ja wolę świeży szpinak
Cynamonka 10.01.2013 15:17
znam, ale szpinak u mnie jest w kawałkach liści a nie papce :)
fotoviderek 10.01.2013 14:36
Szpinak zawsze dobry i zdrowy.
Zdzisław 10.01.2013 14:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak