dżem jabłkowy

dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 1/2 kg
  • cukier

    750 g
  • cynamon

    kawałek
  • ocet winny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka pokroić na ćwiartki owoce włożyć do wody lekko zakwaszonej octem skórki i gniazda nasienne zalać wodą dodać cynamon gotować 20 minut wywar przecedzić wsypać cukier gotować aż uzyska gęstość syropu przełożyć do słoików i zamknąć

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

05.08.2011 09:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat