Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka z głębokiego tłuszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 szt
bułka tarta pikantna
jajko 2 szt
olej 3 łyżki
olej do smażenia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka z głębokiego tłuszczu

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć osuszyć. Posypać przyprawą i dodać 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na dzień.
Krok 1 - skrzydełka z głębokiego tłuszczu foto
2
Następnie skrzydełka panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2 - skrzydełka z głębokiego tłuszczu foto
3
Litr oleju rozgrzewamy i wrzucamy skrzydełka. Smażymy do momentu ładnego zarumienienia.
Krok 3 - skrzydełka z głębokiego tłuszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.01.2013 19:40
świetne
treonina 09.01.2013 11:26
uwielbiam takie! polecam są super!
Poison1988 08.01.2013 09:35
fajnie przyprawione :)
Miki 07.01.2013 21:36
mniam
Magda24 07.01.2013 21:28
dobre
Monika58 07.01.2013 21:23
ładnie wyglądają
misia53 07.01.2013 21:22
fajne takie chrupiące....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak