Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 dag
jaja 4 szt
mąka 2 łyżki
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w cieście

Pieczarki oczyszczamy. Jajka kolejno wbijamy do miski - ubijamy przez 3 minuty mikserem. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz) i mąkę. Delikatnie mieszamy i na koniec namaczamy pieczarki w masie. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Smażymy na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony - najlepiej jeśli brzegi są złote, a środek lekko podpieczony - jak dla mnie idealne !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.06.2013 13:43
bardzo lubię
Vanilla
Vanilla 06.01.2013 20:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak