Rolada z brzoskwiniami

Rolada z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • serek waniliowy

    25 dag
  • brzoskwinie w puszce

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka należy ubić na sztywną pianę i powoli dosypywać cukier, następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypywać mąkę i wymieszać. Ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec w temp. 160 stopni przez 15 minut. Brzoskwinie osączyć z zalewy, 1/2 brzoskwiń pokroić w kostkę i wymieszać z serkiem. 1/2 puszki brzoskwiń wyjąć do miseczki, dodać trochę zalewy i zmiksować. Ciasto wyjąć z blaszki, smarować masą z serków i zawinąć ścisło. Następnie zawinąć roladę w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podawać polane sosem ze zmiksowanych brzoskwiń.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

05.03.2014 16:48
smaczna rolada

IKrakowianka

13.11.2012 20:46
pyszny deser

Kate131

19.09.2012 11:56
super

Katarzyna/kate1980

13.03.2012 21:40
super

kiziolek201

03.07.2011 10:10
Musi być pyszna

Iwusia

18.07.2010 11:05
Super :) Lubię rolady :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat