Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka curry ryż i indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś indycza 1 sztuka
ryż 1 torebka
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka curry ryż i indyk

pierś z indyka kroimy w kostkę, smażymy chwilkę na patelni. ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. do smażonej piersi dodajemy curry i jeszcze chwilkę obsmażamy. do miski przekładamy pierś indyczą i ryż wszystko solimy i pieprzymy do smaku, na koniec dodajemy majonez i wszystko ze sobą łączymy. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 01.04.2013 14:17
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak