Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 75 dag.
jajko 3 szt.
margaryna 15 dag.
śmietana 3/4 szkl.
drożdże 5 dag.
jajko 1 szt.
tłuszcz do posmarowania blachy
sól do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paluchy

Drożdże pokruszyć.Dodać do śmietany.Wymieszać aż do rozpuszczenia.Makę pszenną posiekać z margaryną.Dodać do niej 3 jajka i śmietanę.Zagnieść ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Następnie ciasto przepuscić przez maszynkę z końcówką do paluchów.Paluchy posmarować rozmieszanym jajkiem wraz z solą.Następnie posypać po wierzchu kminkiem.Piec w temp.200 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 11.05.2013 22:01
trzeba zrobic
aisza1 26.03.2013 10:16
bardzo ciekawy przepis
Alex_M 07.03.2013 13:00
podobaja mi sie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak