Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w sosie baszamel

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
mleko 250 ml
masło 1 łyżka
sól
czosnek 1 ząbek
mąka 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w sosie baszamel

- 300g makaronu
- duża patelnia (30cm)

Makaron ugotowałam al dente. Mąkę wymieszałam z mlekiem tak by nie było grudek, wlałam to na patelnię i mieszając zagotowałam. Teraz dodałam różyczki brokuła i przyprawiłam, wymieszałam i przykryłam przykrywką. Dusiłam do miękkości, troszkę dłużej się gotuje niż w wodzie czyli ponad 15 min. Odpowiedni brokuł jest chrupki na zewnątrz i miękki w środku. Teraz jest dobra pora by wrzucić ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie wymieszałam by makaron podgrzał się i miał temperaturę sosu. Gotowe.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.01.2016 21:28
wkrótce zrobię :)
goofy9 21.04.2013 23:21
ciekawy pomysł, fajny przepis
Krzysiekgd 06.04.2013 12:26
Mniam,wygląda smacznie :-)
gosia561 04.01.2013 21:13
fajny ten makaronik
Magda24 04.01.2013 21:01
o! - muszą być pyszne pod beszamelem, i fajny makaron
Renataj 04.01.2013 21:00
A ile dodałaś mąki ?
Renataj 04.01.2013 20:59
Warto spróbować.
Monika-twin 04.01.2013 20:52
składniki pyszne
miroslawa 04.01.2013 20:33
super się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak