Gruszka z ryżu

Gruszka z ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż biały

    10 dag
  • ser żółty

    5 dag
  • białko

    1 szt
  • bazylia

  • ziele angielskie

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz gotujemy w wodzie z kostką bulionową. Po ugotowaniu i lekkim przestudzeniu, dodajemy białko i starty żółty ser. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy kształt gruszek, które umieszczamy na naczyniu żaroodpornym, kropimy wodą, podgrzewamy w nagrzanym piekarniku przez około 5 minut.
Po wyciagnięciu z pieca dekorujemy. Podajemy z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

23.02.2014 20:00
Fajny pomysł.

Alex_M

08.04.2013 10:03
super taki ryz :)

MartaKarasia90

19.11.2012 09:47
ekstra pomysł !;)

KasiaK90

29.09.2012 08:57
wspaniale wygląda

Iwusia

14.09.2012 00:36
ale ładnie wyszła :)

Dorian

29.06.2012 08:11
piekna

romanrafal

13.05.2012 09:59
fajne,ładne,smaczne

Ada-Gaba

23.02.2012 10:00
śliczna i pewnie pyszna

smakowita

26.09.2011 21:16
Rewelacyjnie się prezentuje

barbara11561

24.05.2011 17:00
Śliczna i smaczna :):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat