buraczki wiórki

buraczki wiórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w wodzie. Ostudzone buraki obieramy, a następnie trzemy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i octem. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madziela

01.10.2015 18:21
i bardzo zdrowy dla sercowcow

Bernadeta1

15.06.2013 20:39
smaczny dodatek do obiadu

pajbek

02.01.2013 21:56
Lubię buraczki pod każdą postacią :-)

Cynamonka

02.01.2013 19:16
idealny dodatek do klopsikow mielonych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat