Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące frytki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
cukier kryształ 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące frytki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i najpierw kroimy w talarki a następnie w podłużne niezbyt grube paseczki. Do miseczki wlewamy ciepłą wodę rozpuszczamy cukier i moczymy w tej wodzie pokrojone ziemniaki.
Krok 1 - Chrupiące frytki foto
2
Przed smażeniem należy odsączyć z nadmiaru wody. Do garnka wlewamy olej i w głębokim oleju, dobrze rozgrzanym smażymy ziemniaki. Co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Chrupiące frytki foto
3
Usmażone na złoto frytki wyjmujemy na durszlak by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Wykładamy na talerzyki i jemy z ketchupem.
Smacznego!
Krok 3 - Chrupiące frytki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.03.2013 20:42
uwielbiam takie;)
gosia561 02.01.2013 14:13
zawsze smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak