Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jajem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
ziemniaki ok. kg
wędlina
kukurydza
mozzarella w kulce
ser żółty ok. 15 dag
cebula
sos pieczeniowy
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jajem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, zalać osoloną wodą i ugotować na w pół twarde. Odsączyć. Cebulę posiekać i zeszklić razem z czosnkiem granulowanym. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem. Wyłożyć ziemniaki, posypać przyprawą do nich. Dorzucić pokrojoną wędlinę (użyteczne resztki z lodówki), kukurydzę z puszki oraz cebulę. Wymieszać.
Krok 1 - Zapiekanka z jajem foto
2
Jajka ugotować na miękko. Do zapiekanki dodać porwaną mozzarellę, kawałki "rozlanego" jajka. Całość posypać startym żółtym serem. Zalać sosem pieczeniowym (z torebki, najprostszy, do rozrobienia z wodą).
Krok 2 - Zapiekanka z jajem foto
3
Zapiec w piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce ok. pół godz.
Krok 3 - Zapiekanka z jajem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 02.06.2013 17:48
Świetny przepis ;)
Noruas 01.01.2013 22:50
Uwielebiam takie smaki i mieszanki, pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak