Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej parę łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki parę sztuk
ser żółty parę kawałków
boczek parę plastrów
cebula parę plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie szaszłyki

W miseczce mieszamy trochę oleju, sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Marynatą smarujemy pierś pokrojoną a dużą kostkę. Odstawiamy na chwilę, aby mięso się przegryzło.

Na patyk nabijamy pieczarkę, kurczaka, kawałek sera zawiniętego w boczek i plasterek cebuli. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200C przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak