Kawior bułgarski

Kawior bułgarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 sztuki
  • czosnek

    1 główka
  • natka pietruszki

    1 garść
  • pomidor

    2-3 sztuki
  • oliwa z oliwek

  • ocet winny

  • sól

    do smaku
  • jaja na twardo

    2-3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i osuszyć, upiec w piekarniku. Upieczone bakłażany obrać ze skórki, ewentualnie usunąć pestki, przetrzeć przez sito lub drobno pokroić. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Bakłażany, czosnek i jajka zmiksować z oliwą. Doprawić do smaku solą i octem winnym. Pomidory pokroić na ćwiartki. Masę bakłażanową przełożyć do salaterki, posypać obficie posiekaną zieleniną i przybrać ćwiartkami pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justyna111

26.09.2010 18:14
ciekawe

Lidia11

26.09.2010 15:57
fajne

pauluna

25.08.2010 19:54
pyszne

marzencia2007

24.08.2010 10:10
ciekawe ;)

RenataZ-et

06.08.2010 18:02
Faaaajne!!

plocia

06.08.2010 13:22
smacznego życzę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat