Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1.5 szkl.
papryka konserwowa 1 słoik 0.5 litrowy
ogórki kiszone 6-7 szt.
pierś z kurczaka 1 cała
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 op.
ser pleśniowy 10 dag.
olej do smażenia
śmietana 3 łyżki
majonez 1 łyżka
chrzan ostry 2-3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta pekińska 1 duża główka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pekińskiej

Mięso umyć.Pokroić w kostkę.Posypać przyprawą kebab.Odstawić na około 30 min.Następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Kapustę umyć.Pokroić.Ogórki,ser i paprykę pokroić w kostke.Dodać do kapusty.Wymieszać.Kukurydzę odsączyć z zalewy i wraz z usmażonym mięskiem dodać do wcześniejszych składników.Wymieszać.Śmietanę dokładnie wymieszać z majonezem i chrzanem.Dodać do sałatki.Wymieszać.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 29.12.2012 15:20
Bardzo pyszna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak