Nadziewane pomidory

Nadziewane pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • ogórek

    1 sztuka
  • zielony groszek

    1/2 puszki
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • liście sałaty zielonej

    kilka listków
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wierzch pomidorów ściąć nożykiem. Wydrążyć z nich miąższ. Groszek odcedzić. umyć i pokroić ogórek oraz szczypiorek. Posiekać ten szczypiorek. Jogurt ubić na gładka masę. Dodać groszek i pokrojony ogórek. Na koniec dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Pomidory napełnić farszem. Nakryć odciętymi wierzchami. Liście sałaty ułożyć na talerzu. Ułożyć na nich pomidory.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

23.10.2011 15:45
ciekawe..

Iwusia

14.04.2011 21:59
pomysłowe :)

pigila

19.02.2011 21:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat