Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 7 sztuk
rodzynki 20 dag
olej 1 szklanka
ketchup 4 łyżeczki
przecier pomidorowy 2,3 łyzeczki
musztarda 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie

Matiasy moczymy w wodzie, aby stał się mniej słone.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na oleju zeszklimy ją z solą oraz z pieprzem. Dodajemy przecier, musztardę, ketchup i rodzynki. Poduuszamy ok 5 minut i odstawiamy aby wystygł.Dodajemy mniejsze kawałki platów, które zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak